İZMİR / ÖDEMİŞ - 80.Yıl Efe İlkokulu

Mrt

Okulunmuz öğretmenlerinden Kader Elif Şimşek Güven ve Hafif Otizm Sınıfı öğrencilerinin yer aldığı A LIVABLE  WORLD WİTH P4C ( P4C ile YAŞANABİLİR BİR DÜNYA)  eTwinning projesi kapsamında her ay ortak belirlenen kitaplar incelenerek atöyler yapılıp çeşitli etkinlikler yapılıyor. Kuruculuğunu Türkiye'den Aysun Kırca ve Romanya'dan Andrea Cristina Mihai'nin yaptığı projede iklim değişikliği, çevre kirliği, yeşil alanların korunması, doğa bilinci ile ilgili çeşitli etkinlikler yapılıyor. Çeşitli web2.0 araçları kullanılarak işbirliğibe dayalı etkinlikler oluşturuluyor.  Bu proje ile yaşanabilir bir dünya için çocuklarda sürdürülebilir çevre bilinci oluşturarak doğanın farkında olan bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı yapılmıştır. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Minik Kalplerin Sanat Dili eTwinning projesi etkinliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Hafif Otizm, Özel Eğitim öğrencilerimizin de yer aldığı projede Ocak ayında öğrencilerimiz Ebru Sanatı ile tanıştı. Kendi Ebru çalışmalarını gerçekleştirdiler.

Çizgilerin bir sesi olduğunu, renklerin müziği çağrıştırdığını söyleyen ünlü ressam Vasili Kandinsky ile tanışıp eserlerini incelediler. Kandinsky Daireleri çalışması yaptılar. Music Lab ile çizgilerin sesi etkinliğine katıldılar. Renklerin dili olup renkleri konuşturdular. Çeşitli etkinliklerle Ocak ayı çalışmalarımız devam ediyor.

Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Ock

80. Yıl Efe İlkokulu "Minik Kalplerin Sanat Dili" eTwinning Projesine başladı. Kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden K. Elif ŞİMŞEK GÜVEN'in yaptığı, okul müdürümüz Volkan YILDIZ, öğretmenlerimiz Ümmühan ÖZCAN ve Ece HEKİM'in katılmış olduğu eTwinning projemize Türkiye'den 9 öğretmen, Azerbaycan'dan 2 öğretmen, İspanya'dan 1 öğretmen, Romanya'dan 1 öğretmen, Litvanya'dan 1 öğretmen katılmıştır.

Minik Yüreklerin Sanat Dili projemizin amacı, öğrencilerimizin çeşitli sanatçıların eserlerinden ilham alarak bazı sanat eserlerini farklı derslerle ilişkilendirerek kendi sanat eserlerini oluşturmalarını sağlamaktır. Her ay çeşitli web 2.0 araçları ve farklı yöntem teknikler kullanılarak işbirliği içinde çalışmalar yapılılıyor. Öğretmenlerimiz çeşitli sanatları, çeşitli sanatçıları tanıtılarak belirli gün ve haftalarla eş zamanlı etkinlikler yapıyor.

Projede Aralık ayında öğrencilerimiz Van Gogh'u tanıyıp eserlerini incelediler. Van Gogh'un Yıldızlı Gece tablosu ile şehirlerini birleştirip kendi eserlerini ortaya çıkardılar. Ayçiçeklerim tablosunu ise web2.0 aracı kullanarak boyadılar.

Projede yer alan öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Ara

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programımızdan kareler. Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılında okulumuzda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramından kareler.

Ekm

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Rehberi Sabri Ozan YOLDAŞ' ın katkılarıyla tüm sınıflarımızda kodlama haftası etkinlikleri yapılmıştır. Boyama dışında her sınıfa uygun düzeyde blok tabanlı kodlama araçları ile çocuklar kod yazma ile tanışmışlardır. 1. Sınıflarda labirent çözme 2,3 ve 4. sınıflarda code.org ve mobilkod uygulamaları kullanılmıştır. Etkinliklere katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Cumhuriyetin 100. yılı teknoloji üreten ve kod yazabilen nesillere armağan olsun.

Ekm

Sivil Savunma Kulübü nün organizasyonu ile okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Siren sesleri ile öğrencilerimiz " Çök-Kapan-Tutun" kuralını uyguladılar. 2. siren sesi ile birlikte öğrencilerimiz başlarını koruyarak tek sıra halinde toplanma alanlarında toplandılar. Toplanma alanlarında çember oluşturararak öğretmenleri ile birlikte yoklama aldılar.

80. YIL EFE İLKOKULUNDAN 3 BİRİNCİLİK,1 İKİNCİLİK

Tazof Akıl ve Zeka Oyunları Ödemiş İlçe Turnuvasında;

Mangala İlçe Birincisi Ali Efe SEVİNÇ,

Küre İlçe Birincisi Celal AKKUŞ ,

Equilibrio İlçe Birincisi Cuma ÖZPUNAR,

Q-bitz İlçe İkincisi Melike SEVİNÇ,

Ögrencilerimizi ve danışman öğretmen Gökhan HUZ'u tebrik ederiz.